Do nových bytov sa môžu nasťahovať prví nájomcovia ešte pre Vianocami

15.12.2010 Vranov nad Topľou

Vranov nad Topľou 15. decembra (TASR) - Novopostavený bytový dom na sídlisku Lúčna vo Vranove nad Topľou je po vyše roku od začatia výstavby dokončený a skolaudovaný.
Sťahovanie prvých nájomcov do mestských nájomných bytov sa podľa slov vedúcej správy majetku mesta Heleny Ungrádyovej, uskutoční pravdepodobne ešte pred Vianocami.
Do budovania bytového domu so 61 jednoizbovými, dvojizbovými a trojizbovými bytmi sa pustila miestna samospráva v júli minulého roka s pomocou nenávratnej dotácie z ministerstva výstavby a regionálneho rozvoja v hodnote 638.680 eur a úveru zo Štátneho fondu rozvoja bývania v sume 1.884.760 eur. Mesto vyčlenilo na realizáciu projektu z vlastnej pokladnice 31.288 eur, TASR informovala vedúca odboru výstavby Mestského úradu vo Vranove nad Topľou Vlasta Štefániková.
Podľa Ungrádyovej slov museli spĺňať záujemcovia o nájomné byty určité platové podmienky. "Do užšieho výberu nepostúpili tí, ktorí mali nedostatočný príjem, ako aj tí, ktorí mali nadlimit, čiže príjem nad trojnásobok životného minima, " vysvetlila vedúca správy majetku mesta. Zároveň dodala, že výška nájomného sa bude bez poplatkov za energie pohybovať v rámci nových bytových jednotiek od 150 do 240 eur.
Užší výber žiadateľov o nájomné byty určila podľa Ungrádyovej slov sociálna a bytová komisia mestského zastupiteľstva, ktorá predložila materiál následne na prerokovanie mestskej rade. O záverečnom pridelení bytových jednotiek nakoniec rozhodne v týchto dňoch primátor mesta.
 

Vyberte región